ЖУРИ 2020

Журито ще се състои от водещи в съответната област личности, доказали в годините своя професионализъм и отдаденост.

Жури на наградите „Дете на годината – 2020“

Кирил Ефремов:

Роден е на 7 юли 1975 г. в град София. Завършва НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ в класа на проф. Здравко Митков.

От 15-годишна възраст се изявява в телевизионното предаване „Коктейлите на Влади“.

Играл е на сцените на Театър „София“, Народен театър „Иван Вазов“, Театър „Българска армия“, „Сълза и смях“, както и в театрите в Пловдив, Перник и Сливен. Над две години участва в популярното телевизионно шоу „Шаш“, заедно с Влади Въргала и Кофи Бабоне. През периода 2005-2010 г. е актьор в Сатиричен театър „Алеко Константинов“. През 2010 – 2011 г. участва във филма „Операция „Шменти капели“.

През 2013 година участва в първия сезон на телевизионното риалити „Къртицата“.Фиомография: „Възвишение“ (2017); „Ние, нашите и вашите“ (2017-); „Под прикритие“ (2011-2016); „Операция „Шменти капели“ (2011); „Търси се екстрасенс“ (2002); „Най-важните неща“ (2001); „Вуйчото“ (1996); „Undisputed“ – Redemption (Guard 1).

Кирил Кирилов

Кирил Кирилов е роден на 29.11.1989 година.

След завършване на средното си образование, интересът му към точните науки го отвежда в СУ „Кл.Охридски”, където следва математика,а по-късно и актьорско майсторство за драматичен театър! Актьорският си талант реализира в първия си моноспектакъл през 2013 г. по произведението „Идиот” на Достоевски. Впоследствие комбинацията от любовта към театъра и бързия рефлекс на математиката го водят естествено до създаването на Частната театрална продуцентска къща „Ажур Пико” през 2014 . Оттогава датира и творческото му сътрудничество с Мариус Куркински, чийто продуцент е на голяма част от забележителните спектакли на този уникален артист и получават множество награди! За този период – от създаването на продуцентската къща досега Кирил Кирилов продуцира, менажира и участва в създаването на над 20 театрални спектакли, в т.ч. последните представления на Стефан Данаилов, с когото го свързва дълбоко приятелство, на Стихийното бедствие на българската сцена – Стоянка Мутафова, с която пропътува стотици километри в представянето на нейния спектакъл и книги. През 2019 година получава “златна монета” за принос в театралното изкуство!Продължава да работи и продуцира Мариус Куркински, а последната им съвместна работа МАРИУС 50 – Юбилейния моноспектакъл на артиста, събра над 7000 зрители в Арена Армеец, което е своеобразен рекорд за моноспектакъл.

Кирил Кирилов работи и разпространява с изключителен успех и авторския спектакъл на Виктор Калев – „Грамофонът” вече почти четири години,непрекъснато търси нови пиеси и дава шанс на много млади актьори, организира стотици представления, не само в София,но и в много градове на страната, както и в Европа и зад океана. Навсякъде успехът е налице.
Кирилов е известен с интереса си към модата и дизайна, негови снимки са на кориците на най-известните модни списания в България, и в чужбина.

Мария Петрова

Президент на Техническия комитет по художествена гимнастика на ЮЕГ (Европейска гимнастика), Вицепрезидент на Българската федерация по Художествена гимнастика.

Тя е абсолютен световен шампион от три първенства по Художествена гимнастика – Аликанте’93, Париж’94 и Виена’95.

Притежателка е на абсолютните европейски титли Щутгарт’92 и Солун’94, както и на Купата на Европа от Малага‘93

Участничка е в две летни олимпиади – Барселона‘92 и Атланта’96.

С четири златни и един сребърен медала от Универсиадата във Фукуока‘95

Наградена е за гимнастичка на века по случай 125 годишнината на Международната федерация по гимнастика.

Максималист, естет и човек с различен почерк, който знае как да остави своя следа.

Мила Ташкова

Тя е мениджър проекти на сдружение “ Дете и пространство“.

От 2001 г. работи в системата за закрила на детето, първоначално като експерт в Държавната агенция за закрила на детето. Посвещава професионалния си път на гарантирането на правата на детето, като подкрепя процеса по създаване на Национална телефонна линия за деца, работи по случаи на български деца в чужбина, участва в разработването на стратегически документи, които формират политиките за детето у нас.

От 2016 г. се присъединява към неправителствения сектор, първоначално в Национална мрежа за децата, във фондация „За Нашите Деца“, а към настоящия момент е част от екипа на сдружение „Дете и пространство“. Работата й е свързана със застъпнически дейности за подобряване на политиките за децата и семействата, както и за гарантиране на правата на децата. Участва в разработването и изпълнението на проекти в областта на ранното детско развитие и ранната детска интервенция.

Красимир Дунев

Красимир Дунев
Красимир Дунев е български гимнастик.
Сред неговите успехи са:
Вицешампион на висилка от летните олимпийски игри в Аталанта през 1996 г.
Европейски шампион на висилка (Копенхаген, 1996).
Вицешампион на висилка от СП в Пуерто Рико (1996).

От 1996 до 2007 година живее и работи в САЩ. Треньор е със „Сан Матео гимнастик“ в Сан Франсиско. Женен е, а съпругата му Ани е треньорка по спортна гимнастика. Имат две деца – Никол и Майкъл.

В края на 2007 година Дунев се прибра в България. Заедно с Йордан Йовчев създават в Пловдив гимнастически клуб „Йовчев-Дунев“.

През октомври 2013 година Красимир Дунев е избран единодушно за президент на Българската федерация по спортна гимнастика по време на извънредното общо събрание на централата.